Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Üdvözlünk a honlap nyílt felhasználású információs felületén!

 

Ne kíméld a billentyűzetet!   ;O)  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nagyon jó

(kovacsg, 2017.01.15 20:32)

Ma kora délután 13+ km-t nyomtunk Andival, Határőr utca-Hetes-tó-Herzfeldszállás-Bombatölcséres-(ex)fenyves-csesztvei műút útvonalon és vissza.
https://drive.google.com/open?id=1YHLuiCnYt1B7jWCj2syGKoD0Q7s&usp=sharing
A hó minősége a legszebb sahticskai emlékeket idézte, a legnagyobb részen a teherautónyom is már majdnem géppel fektetett párosnyomhoz közelített. Ezt most érdemes kihasználni, amíg lehet! Szerencsére néhány napig még biztosan marad a hideg, így a hó is.

Re: Nagyon jó

(kovacsg, 2017.01.15 20:33)

Ja, az idő lemaradt, a jó hóviszonyok miatt az is egész jó, 106 perc.

hétfőesti

(kovacsg67, 2017.01.09 21:52)

Ma este a Felső-Tag-erdő felé vettük utunkat. Hó nem volt sok, de ahol volt az jég volt, és remekül csúszott, főleg Andi skaet lécei alatt. Le is hagyott, minta pinty. Őzeket is láttunk az új PARAT előtt, de ott vissza is fordultunk.
Azér' úgy 5 centi hó még jóvóna.
Ez 6 kiló volt, 40valahány perc alatt.

aki legény a gáton

(kovacsg67, 2017.01.09 21:49)

Tegnap újoncavatót tartottunk a gáton, Márton Balázs személyében, aki dicséretére legyen mondva, derekasan végigküzdött másfél órát és 7 eséssel meg is úszta. Először volt léc a lábán, gratula!
Jörgennel mi egy 8-ast nyomtunk, egészen az új Nagyhídig, ahol még drónfelvétel is készült rólunk:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1191101210944328&set=a.204070356314090.65667.100001333824949&type=3&theater
Közben egy 1003-as kockaladát figyeltünk meg, amint driftelve igyekszett fejreállni, de nem, sikerült neki ;- ))

Szezon-nyitó "laza"...

(Balu, 2017.01.07 18:40)

Ma öten (Andi, Gabika, Petike, Soma és én) nyomtunk egy laza szezon-nyitót Csesztve és Bakópuszta felett, ami végül kb 10.5 km lett.
A hó még nem az igazai, de azért már csúszható.
Folyt. köv. talán már holnap, nézzetek be gyakran!
Elvileg 2 hét múlva Drégelypalánkról haza csúszunk (azért az még sok mindentől függ...) ;O)

Re: Szezon-nyitó "laza"...

(kovacsg, 2017.01.07 21:48)

Igen, holnap azaz vasárnap du. 1/2 2 körül indulunk a gátőrház környékéről (ex-vágóhíd mellett) az Ipoly-parton. Hogy merrefelé az majd elválik...

az első kecske

(kovacsp, 2017.01.04 22:01)

vagy síelés, vagy mi.
Ma szépen esett, bár nem sok, és mivel a talaj jó hideg volt, így nem olvadt el mind.
Azért amikor f7 után elindultam a sétányon, néhol eléggé avaros maradt a nyomom.
Leérve az Ipolypartra már egész tűrhető hó volt (5-6 cm), nem csúszott nagyon, de kezdetnek ez is megtette.
Annyira nem lehetett rossz a hó, mert egészen az öregek otthonáig elmentem, aztán meg vissza, ez bő 10km, de az időt azért ne feszegessük.
A "világítás" érdekes volt, lámpát nem vittem, kb. 1/3 hold volt, ami ha kilógott a felhők mögül, még árnyékot is vetett, de néha elbújt, akkor egész "sötét" volt, de csak annyira, hogy a hepéket és hupákat nem lehetett jól látni. Amúgy mindent.

Lehet, hogy hétvégén érdemes lenne megkóstolni a Spaní laz vidékét??

Lesz-e még?...

(Balu, 2016.02.02 09:54)

Kicsit megkésve...
Január 26-án kiruccantam a Spaní Laz-ra, az idén sajnos talán utoljára volt erre megfelelő a hó. :O(
Az adótornyot elhagyva elmentem a fennsík déli sarkán lévő takaros kis tanyáig. (a GPS 11.3 km-t mért)
A hó vizes, ikrás volt, néhol már csak 2-3 cm fedte az ösvényt.
Csak reménykedek abban, hogy az idén még lesz Sachticka-Donovaly túra...

Re: Lesz-e még?...

(kovacsp, 2016.02.09 10:03)

Nyugi, még korai temetni a telet, volt amikor márc. elsején esett 20 cm hó és lett utána elég hideg ahhoz, hogy 15.-én még simán lehetett sífutni.
És a Sahticska-Donovaly mellett még egy Drépa-Bgy is vár ránk évek óta :-)

Felvidéken

(kovacsg, 2016.01.24 22:20)

Ma, meg egy héttel ezelőtt is szlovák havon sífuthattunk. A Csáb fölötti Spaní laz-on én egy hete jártam először, ma meg másodszor. Múlt héten remek hóviszonyok fogadtak, ragyogó napsütés, Karancs- és Alacsony-Tátra panoráma. Andival nyomtunk egy tízest, utóbb kiderült, hogy főként Balázs és Peti nyomain, úgy bő 80 perc alatt. Az "új" cipő vérsere törte a bokám, egy hétig ragasztgattam. Ma Peti, Zoli, Soma és Évi is csatlakozott, ismét hasonló távon mentünk, a kunsztot most az jelentette, hogy Évinek féltávnál levált a síjéről a talp, így onnan csak fél lába csúszott. Vigasztalásul: visszafelé a többi léc is igen megtapadt néha, nekem 2x kellett megállni jeget vakarni a talpáról. Pedig végig 0 fok alatt volt...
Jó volt, legközelebb is jövünk, ha nem ide, hát máshova.

Re: Felvidéken

(kovacsp, 2016.01.27 09:03)

Korábban sosem volt olyan, hogy ne itthon kezdtem volna a sífutást, hát most ez is megesett, és mivel én még szombaton is voltam, így három Spaní laz-i síelés is beelőzött az első ipolypartinak. Hétfő este ugyanis kipróbáltam, hogy vajon mire alkalmas? Igazából valami tapadós borzalomra számítottam, mert még napközben is szállingózott a hó, de mikor este lécre álltam, már a ház előtt is egészen jól csúszott. A sétányon azért még elég vékonyka volt a hó, de lent a gáton ill. később a gát tövében már volt elegendő. Csak a hídig akartam menni, mondván hogy a tapadós borzalomból annyi is elég lesz, de mivel szó sem volt ilyenről, végül egészen az öregek otthonáig elmentem, így ez is lett vagy 10 km. A város közelsége miatt lámpa sem kellett. Ha ma nem fog esni, akkor este újra megpróbálom.
Persze élvezeti értékben sehol nincs a Spaní lazhoz képest, irigykedtem is kicsit balura, ő tegnap délelőtt is oda ment :-)

Re: Re: Felvidéken

(kovacsp, 2016.01.27 20:57)

"Ha ma nem fog esni, akkor este újra megpróbálom."

Bár nem esett, de nagyon megolvadt ami volt, így már inkább nem erőlködtem vele. Azért még remélem, hogy ez nem a tél vége már!

ultra thin

(kovacsp, 2014.02.01 13:27)

Pedig én kerestem a sok havat, csak már nem találtam.
Tegnap este a Nyírjesben futva még úgy nézett ki, hogy a tavaktól délre, a Füvészkert irányába még többé kevésbé lehet síelni, de én biztosra akartam menni, ezért ma "reggel" a Lipinyéhez menet, ahol aztán rögtön vissza is fordultam, mert a mező jóval sötétebb volt a kívánatosnál.
Így visszajöttem a Galiba előtti kanyarig, és a kiszélesített gázvezetéken indultam neki. Hááát, lehet hogy egyszer újra jó lesz majd a gázvezeték, de ilyen vékony hóval most még nagyon göröngyös.
Leérve az alsó útra Szügy felé fordultam, és követtem Gabiék néhány nappal, ezelőtti nyomát, de mindenütt igen vékony volt a hó, nem csak az eredeti nyomok, de a magam mögött hagyott újak sem maradtak fehérek. Átevickéltem a patakon, és az Anna-hegy alatt én is felbirkóztam magam a Kövecses alatti új irtás széléig, aztán vissza. Felfelé még csak-csak elmegy, ha nincs hó, mert jobban tapad a léc, de lefelé azért jobb lett volna a vastagabb lepel!. A hó egyébként sok helyen príma hideg volt, néhol viszont rendesen tapadt. Sem a nap-árnyék, sem a magasság, sem az északi-déli oldal nem számított, véletlenszerűen volt jó vagy tapadós.
Visszafelé tettem még egy kitérőt egy erdei lejtős ösvényen a bakói szántók széléig és vissza, aztán a saját nyomomon jöttem tovább.
A patakátkelésnél épp szembe jött egy terepjáró, pont ott ahol a patak hosszában folyik az úton, igazi Camel-trophy sarazást csinált, de legalább odébb az úton nem gyúrta fel az amúgy is csekély nyomomat.
Másfél óra alatt értem vissza a kocsihoz, és ez pont elegendő volt ahhoz, hogy elfáradjak. Mert azt már az első tíz perc után tudtam, hogy ennyi hó már kevés a síeléshez :-)

Ma este fél hétkor...

(kovacsg, 2014.01.29 09:54)

...közös sífutást szervezünk, eddig 3-an vagyunk (Andi, Peti, Gabi), aki szeretne csatlakozni, jöjjön, az elkerülő út kanyarjától indulunk a gáton a Tesco irányába majd esetleg tovább.
Reméljük a friss hó megmarad addig.

Re: Ma este fél hétkor...

(kovacsp, 2014.02.01 12:45)

Ezt a sífutást aztán meg is ejtettük, bár elég vékony havon, a délutáni hószállingózás kevés volt ahhoz, hogy ne sötét sávokat hagyjunk magunk mögött :-)

Re: Ma este fél hétkor...

(kovacsp, 2014.02.01 12:46)

Ezt a sífutást aztán meg is ejtettük, bár elég vékony havon, a délutáni hószállingózás kevés volt ahhoz, hogy ne sötét sávokat hagyjunk magunk mögött :-)
Kb. az öregek otthona mögötti gátelágazásig mentünk (ill. kicsit tovább, a nagy gázcsőig), és vissza.

tapasztalatok?

(kovacsg, 2014.01.28 10:32)

Más volt-e valamerre?
Merrefelé érdemes menni?

Kösz
Gabi

Re: tapasztalatok?

(kovacsp, 2014.01.28 10:42)

BPeti bejegyzése szerint a Füvészkert felé érdemes próbálkozni, illetve ahol vékony fű van

részemről is (idénykezdet)

(kovacsp, 2014.01.28 10:41)

Peti, lehet, hogy idén ti voltatok az elsők (Gyarmaton), akik lécet csatoltatok :-)

Vasárnap én csak gyalog jutottam ki a Nyírjesbe, Galibáról Csesztve felé tettünk egy kanyart, és ott elég vékonynak tűnt a hó, különösen a göröngyös utakkal együtt, de ezek szerint a tavak környékén azért jobb a helyzet, mondjuk arrafelé nem is szokták annyira összegyúrni.
Így aztán a délelőtti tapasztalatok után vasárnap este az Ipoly-partra mentem ki, ott a vékony havon is jól lehetett síelni, bár túl sok tartása nem volt a nyomnak. Az elkerülőút kanyarjától indultam, a gát tövében húztam egy nyomot, aztán a hídon túl a gát tetején folytattam, ott a letaposott havon jobban is csúszott a léc. Az öregek otthona mögött fordultam vissza, ahol vége van a gátnak.
Hétfő délután meg fél 5-kor indultam ugyanonnan, de a végén most nem kanyarodtam vissza a város felé, hanem mentem tovább Őrhalom irányába. A bazinagy gázcső ugyan már eltűnt a föld alatt, de egy vékonyabb (talán a fúráshoz használt vizet szállító) még átkúszik a gáton. Azon viszonylag könnyű volt átlábalni lécekkel a lábon is, de a környéke elég göröngyösre volt gyúrva.
Onnan tovább viszont már a madár sem járt, egész jó hó volt a Háromdombig, ott az erdő előtt fordultam vissza.
Hazafelé eleinte még volt némi alkonyati derengés, de mire visszaértem a város szélére, már teljesen besötétedett, de a fényszennyezés segített, meg a műfüves világítása is fényeskedett nekem :-)
Ez a tegnapi kanyar másfél óra lett, és most érzem is minden porcikámat :-)

Egyik alkalommal sem láttam sínyomokat a gáton, Ipoly-parton, pedig máskor mindig akad próbálkozó :-)
Azért még ugyanennyi hó nem ártana erre a rétegre, reméljük a legjobbakat!

Idényt nyitottunk mi is

(kovacsg, 2014.01.28 10:30)

Tegnap este (lámpafényben) és ma reggel mi is megtartottuk az idénynyitót. A házunktól a dohánypajták felé indultunk el, majd először a gázfogadó felé kanyarodtunk (a Delphi-Zollner felé gondoltam menni a mezőn), de a sittlerakónál úgy össze volt túrva, hogy inkább visszafordultunk és az ex-lőtér felé folytattuk. A Bercell-földeken átvágva a Homoki-szőlőkig jutottunk. Volt egy recés terepjárónyom, azon elég jól lehetett menni, a Homoki-szőlők "főutcája" meg teljesen jól le van járva. Tegnap este a hó minősége ideális volt, de nagyon kevés, sok helyen a rögek, kövek fogták meg a lécet, de néhol még a fű is. Ma reggel egy kicsivel kásásabbnak tűnt, de ezt lehet hogy csak a frissen szállingózó újabb adag okozta. Nyomvonal: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=
203453806210203576822.0004f1046b6a25596103c
(ma reggel ugyanezt csináltuk meg)


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Következő »