Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Üdvözlünk a honlap nyílt felhasználású információs felületén!

 

Ne kíméld a billentyűzetet!   ;O)  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

halászás az avarosban 1

(kovacsp69, 2010.02.27 12:57)

megint hosszú, így két részletben megy:

Balázs tegnapelőtti síelését olvasva én is újra kedvet kaptam, és tegnap nekivágtam. Előtte még beszéltem Balázzsal, hogy jó a pálya, és csak nagyon kevés hó hiányzik a nyomból.
Hát a globális felmelegedés, meg még inkább a tavasz miatt ez tegnapra már nem nagyon volt igaz.
Én a fölső beszállásnál , a galibai útkanyarban álltam meg, és indultam neki a lejtőnek. Hát Balázs nyomát nagyon jól lehetett látni, csak túl sötét színű volt, javarészt hó nélkül. A meredekebb részeken szép egybefüggő volt a hó, de az ott meglóduló léc aztán az avarfoltokon tragikus hirtelenséggel állt meg. Így a mozgásforma leginkább a patakbeli köveken ugrándozáshoz hasonlított (lécekkel súlyosbítva)
Persze én nagyon marha megint a sima lécemet vittem, ami most erősen rányomta bélyegét a síelésemre. Lefelé ugye a fent említett szaggatott száguldás volt, felfelé meg az enyhe emelkedőkön is halszálka, mert visszacsúszott. Síkon tényleg jó a sima léc, de csúszós emelkedőn nem.
No leérve a lejtő aljába úgy döntöttem, hogy én itt most nem megyek vissza, mert akkor a kocsinál biztosan lecserélem a sít futócipőre és úgy folytatom. Szóval a domb aljában a hajdani szügyi földúton mentem tovább, és a szokásos helyen lecsatoltam, és átsétáltam a hegy alatti útra. No itt már elég jó hó volt, egészen az első lejtő aljáig. Onnantól edvencsör szakasz következett nagy pocsolyákkal, kis hófoltokkal, de éltetett a remény, hogy a rét túloldalán meglelem a vasárnapi nyomomat. És tényleg, de nem volt benne sok köszönet, mert rögtön emelkedő jött a halszálkázással, a lefelékben meg túl jól ment. Változó hóviszonyok között azért felküzdöttem magam az Anna-hegy alatti fordítóig, közben csak egy 12 lépéses színavar szakasz volt lassítónak. Lefelé aztán sokat erősödtek a farizmaim az erős szorítástól, hogy a sportszelet be ne csússzon.

Biztató!... :O)

(Balu, 2010.02.27 12:30)

A webforditasponthu alapján úgy értelmezem, hogy a hó jó minőségű, a pályák felkészültek. :O)
Sok sikert!

bikerv@freemail.hu

(Viktor, 2010.02.26 16:40)

Organizátori 2. kola Slovenského pohára v ZIMNOM TRIATLONE z Králik pozývajú vąetkých na ątart zimného triatlonu v nede?u 28. februára 2010. Zároveň informujú ľe podmienky budú ideálne, dnes v okolí Králik intenzívne sneľí, trate sa pripravujú.

Szóval ezt mondták ma a hétvégi kraliky hóviszonyokról a szlovák triatlon szövetség honlapján.

üdv

Viktor

Vasárnap... :O)

(Balu, 2010.02.26 13:52)

Úgy néz ki, hogy vasárnap a Banska Stiavnica melletti SALAMANDRA sícentrumba megyünk.
A híradások szerint "nem üzemel" a 3 sífutó pálya, de a hóágyúzott lesikló pályákon 80 cm jó minőségú hó van és az északnyugati tájolású 580-850 m magasságú területen szerintem biztos van annyi hó, ami elég a léceink alá.
Ha tévedtem, sörözünk... ;O)

http://www.holidayinfo.sk/hu-hu/winter/resorts/?id=558824&vtrail=1

http://www.salamandra.sk/hu/index.html

Akit érdekel, szóljon!

Most az unokaöccs mozgatása a fő szempont, Skalka-ra majd legközelebb megyek. :O)

fotók

(Pistabácsi, 2010.02.26 08:16)

Feltöltöttem az összes február 7-i fotót (27 db-ot 56 MB terjedelemben) a tár.hu-ra
http://kep.tar.hu/kovalcsik/50666823#2
Használjátok egészséggel (saját honpra, önéletrajzba...)

kovacsp69@freemail.hu

(kovacsp, 2010.02.26 07:36)

Balázs!
Skalka-i hóviszonyok múlt szombaton:
http://marosffy.freeblog.hu/archives/2010/02/21/Pokol_es_menny_Szlovakiaban/

Búcs-út (?)

(Balu, 2010.02.25 21:46)

Ma a délutáni tavaszi kánikulában nehezen tudtam elhinni, hogy délelőtt még sífutottam a Nyírjesben, pedig így volt!... :O)
Petike mutatott egy utat Kincsem és Galiba között: jó kis hullámos, egyenes vonalvezetésű ösvény, amin a ma reggeli felderítő körutam folyamán megfelelő mennyiségű havat találtam.
Abszolút veszélytelen, ezért önhatalmúlag a "Kezdők Útja" névvel ruháztam fel.

http://www.gyarmatisifutok.eoldal.hu/fotoalbum/terkepek/palyak/original/20

A 830 m-es járható szakaszon 6 odavisszát nyomtam (kb 10 km) másfél óra alatt, de ezzel majdnem ki is nyírtam a pályát: a végén már igen vizes latyakban csúsztam, a cipőmben szörcsögött a zokni.
Holnap talán még járható lesz (főleg délelőtt), de egy két helyen már lyukas volt, ott egy kis 10-körmös pályarenoválásra szükség lehet.

A hétvégén vasárnap valahova nagyon elvágyódok, holnap fundáljuk ki bátyókámmal, merre lesz az útirány: Ő unokaöcsémmel snowboard-ozik, én meg lekoccolok valamelyik sífutó pályára.
Akit érdekel a program, hívjon fel! :O)

hajrá!

(kovacsp, 2010.02.25 10:54)

Hajrá Eszter, Viktor!
Szerintem sem off, hiszen valószínűleg a "gyarmatisífutók" közül mindannyian futunk és bringázunk is valamennyit.
Sajnos én most kihagyom, mert bár a sífutás már megyeget valahogy, de a tegnep esti 5km-es kocogásomat(?) (7'/km) még most is nyögöm, biciklin meg ezer éve nem ültem.
De drukkolunk nektek!
p
Ja, tegnap bár sötérben futottam a gáton, de az azért látszott, hogy az egy héttel ezelőtti síelésem helyszínén már csak vizisízni lehetne. Még csak kicsit, de árad.

:O)

(Balu, 2010.02.24 12:03)

Szia, Viktor!
Szerintem ez a hír egy kicsit sem OFF, hiszen sífutási lehetőségről írtál. :O)
Vasárnap reggel 8-ig dolgozok (legalábbis most úgy tűnik), ezért én csak később tudnék indulni.
Vagy később megyek, vagy kihagyom.
(úgyis csak a verseny után merészkednék a pályára...)

Akárhogy is lesz, sok sikert! :O)

bikerv@freemail.hu

(bikerv, 2010.02.23 10:57)

Sziasztok!

Kicsit OFF :) most vasárnap 02.28-án Téli Triatlon Verseny lesz Kraliky-n (Besztercebánya mellett)
Tavaly részt vettünk rajta és nagyon jó kis karbantartott sífutópályályuk van. A verseny 11 kor kezdődik , van open kategória 3km futás 6km MTB-6km sífutás távval 6 Euro nev díjjal, egyébként előtte és utánna remekul ki lehet használni a frissen Ratrakolt sífutópályát A Futás a sífutópálya mellett megy havon, a bicót a pályához bevezető havas műúton szokták rendezni, de a hó miatt a széles gumi nem árt. Mi Eszterrel megyünk a versenyre. bővebb info szlovákul a www.triathlon.sk oldalon

üdv

Viktor

Melléklet

(Balu, 2010.02.22 14:24)

Ja, csak hogy tudjátok: az egy tömegsport-népszerűsítő honlap: www.vandor69.eoldal.hu
(így talán egyszerűbb a döntés...) :O)

Nem-e lehetne-e...?

(Balu, 2010.02.22 14:21)

Üdv!
Tisztelt Evri-Bodri!
(De főleg E-svan és Petike!)
Hozzájárultok, hogy a honlapomon a sífutással kapcsolatos bejegyzéshez mellékeljek 1-2 fotót az itt találhatóak közül?
(természetesen nevek feltüntetése nélkül)

Tour de Peti (kistúra)

(Balu, 2010.02.21 21:28)

Petike T-túráját itt követheted nyomon:
http://www.gyarmatisifutok.eoldal.hu/archiv/ifile/19.jpg

T on line

(kovacsp, 2010.02.21 19:04)

Szombaton csak gyalog merészkedtünk a Lipinyére, úgy sem volt nagy élmény, annyira vizes a hó, főleg az alja.
A szombat esti hószerű dologtól sem vártam túl sokat, de ma reggel ropogott a lábam alatt, így mégiscsak elmentem síelni.
A kocsit Galibán az elágazónál tettem le, és a szemközti szántón síeltem a patakig. Kicsit küzdős volt a még mindig mély hóban, meg fél 11-kor már olvdat is, sütött a nap. (Ez volt a T "függőleges" szára.) Az Anna-hegy lábánál Dny-ra indulam az ösvényen, felfelé. Itt is van még 15 cm hó, és az árnyékos oldalban egész jó kemény. Mikor Dk felé fordult az ösvény, már vizesebb lett a hó, mert ide jobban besüt a nap. Ahol máskor is szoktam, a Kövecses-hegy lábánál, a párhuzamos horhos felső végénél fordultam vissza, lefelé már gyorsabb volt.(Ez a T egyik vízszintes szára). Visszacsúsztam a patakig, aztán mentem tovább Ék felé. Volt egy felfelé, meg egy meredekebb lefelé, aztén egy kis sík, és elértem a patakvölgyi kis tisztásig. Ott mindig elég zsombékos-vakondtúrásos szokott lenni a talaj, így nem is akartam tovább menni, ennyi is elég volt a nyomfektetésből, visszafordultam. (Ezzel meglett a T másik vízszintes szára is). A két vízszintes szárat oda-vissza 26 perc alatt tettem meg az első körben, ez kb. 2400 m volt.
Ha már ennyi nyomot fektettem, akkor további "köröket" mentem rajta, és mivel dimbes-dombos, kanyargós útvonal, így távolról sem volt unalmas.
Az időm javulgatott, 21, 18, 19 perceket mentem, aztán az utolsónál belehúztam, felfelé is igyekeztem jobban nyomni, és 17 percre sikerült letornászni. Még terveztem egy levezető kanyart is, de az 5. után konstatáltam, hogy a cipő kikezdte a lábam, így inkább visszasíeltem Galibára. Ez már fél egy felé volt, a szántón már nagyon fogott a hó, meg persze fáradt is voltam már.
Végül 13,3km lett 320 szinttel, kb. 2 óra alatt.
Ha valaki hidegebb időben ki tud menni oda (reggel), csak ajánlani tudom.
Délután meg a Nyírjesben sétáltunk, a tavak környékén, és néhol még ott is egészen jó havak vannak, talán a régi nagy irtásban (a tavaktól délre) lehetne leginkább.

Hopp! :O)

(Balu, 2010.02.20 19:18)

Hopp, ezt benéztem... ;O)

Nekem még legalább 1 hét lábadozás van hátra. Hogy az igazat megvalljam, nem sokkal vagyok jobban, mint egy héttel ezelőtt... :O/

A görkori 26-ba fájt, + 5 volt a térd-, könyök és csoklóvédő szett.
Az Auchan-ban és a Decathlon-ban vannak olcsóbbak is (10 körül), mindegyiket fel is próbáltam, de borzasztó kényelmetlenek voltak.
Ha az ember abban gondolkozil, hogy egy görkorit Nordic Blading-re vagy csak 1-2 órás korizgatásra használ, már megéri a drágább, de kényelmes korit választani. Így néhány láb-kisebesedés után nem a szekrény mélyén fog porosodni a "görcipő".
Persze ha valakinek kényelmes az olcsóbb, az szerencsésebb lehet, bár a "noname" márkáknál akadhatnak gondok: nem az ideális vonalban, szögben van a görgősor, nem szabványos tengelyekkel szerelt, nem ott puha vagy kemény a cipőrész, ahol kell...

Megőrülök a semmittevésben... :O/

Anna-bál

(kovacsp, 2010.02.20 13:16)

No nem. A Normafánál Anna-rét van, Galibapuszta és Csesztve között meg az Anna-hegy. Az északi lábánál sokáig meg szokott maradni a hó, de hogy ennyi eső után is használható-e, azt még nem tudom. Még vívódom, hogy érdemes-e megnézni.
A kori mennyibe került?
Ja, és jobbulj tovább!

......

(Balu, 2010.02.19 13:09)

Anna-hegy, a Normafán?
A meleg idő miatt inkább a magasabb régiókat ajánlanám: Galyát vagy az Alacsony-Tátra déli oldalát. Távolságra kb. ugyanannyi...
Nekem még egy hét kiesik. Legalább... :O(
Viszont a sífutás-jellegű mozgást nem szüneteltetem be a nyáron: van egy Nordic Blading nevezetű sport, aminek lényege, hogy a soros görkorizást ötvözték a sífutás bot-technikájával.
Tegnap vettem egy közép-kategóriás, nagyon kényelmes K2 EXO görkorit ( + komplett protektor-készletet!) és a 140-es botomat is lecseréltem megfelelő hosszúságúra (155cm).
Petike, a napokban visszajuttatom Hozzád a kölcsön-botokat! :O)

Menjetek, menjetek sífutni!
(nekem marad az Olimpia bámulása...)

Ipoly-part

(kovacsp, 2010.02.18 14:09)

Tegnap este megint lementem az Ipoly-partra, most is a sima talpú léccel. A ház előtt a sétány még nagyon csúszott, de az Ipoly-parton már nem annyira, meg most a nyom sem tartott olyan jól. Viszont most a hídon túl is elmentem. Ott már nem voltak sínyomok, viszont megtaláltam a motoros szán nyomát. Az jó régi volt, de még mindig jobb, mint a szűz hó, mert elég tömör. Sajnos nem volt túl nyugodt a vonalvezetése, meg kvad és autónyomok is szabdalták, így nem volt nagy élmény. Azt hittem, a kórházi gátelágazástól majd még megy tovább a nyom a Három-domb (Őrhalom) felé, de ennél puhányabb volt a sofőr, onnantól már csak szűz hó volt, így visszafordultam.
Vasárnap azért jobb volt, de még most is lehet síelni.
Én péntek du., vasárnap de. vagy szombaton valamikor mennék ki valahova (Csesztve vagy Anna-hegy), akar valaki csatlakozni?

jobbulást!

(kovacsp, 2010.02.16 21:49)

Jobbulást, ha valami túlélési tippre lenne szükséged, hívj!

:O/

(Balu, 2010.02.15 13:34)

Vettem a buzdítást, de sajnos élet-halál-harcot vívok a bacikkal...
Semmit sem javultam, sőt!
Holnap megint doki, újabb vegyi bomba a szervezetbe.
Mire felépülök, az a kis hó is elmegy!

Szlovákiában van minden reményem...


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Következő »