Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Üdvözlünk a honlap nyílt felhasználású információs felületén!

 

Ne kíméld a billentyűzetet!   ;O)  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Jó kezdet...

(Balu , 2012.12.09 22:24)

Ezekben az állóképességi sportokban az a nagy bukfenc, hogy ha az ember kihagy pár hetet (esetünkben: hónapokat!), rögtön érzi tagjaiban tunyulás csalhatatlan, néha fájdalmas jeleit.
Mondjuk én ezt is szeretem e sportokban: rendszerességre nevel, sőt kényszerít.
Bezzeg ha ejtőernyősök vagy horgászok lennénk...

=================================

Ma végre felcsatolhattam porlepte léceimet: irány a Lipinye!
A parkolótól felsuttyantam a gerincre, majd Csesztve fölött elhaladva Bakóig csoszogtam, s onnan vissza.
A hó tökéletes volt, a nyomok fektetése csak egy 4-eskét kapott az 5-ös skálán: mivel ez az első maradandó hó, még nincs tömör alja, a fagyott rögök néha átütöttek a havon.
Hazafelé erős szél fogadott és az utolsó métereken (kb. a parkolóhoz vezető lejtő felénél) volt egy kemény landolásom is.
A hó még kevés volt ahhoz, hogy tompítson, de a hó alatti fagyott sár már elég keményen lezúzott.
Végül is vér nem folyt... ;O)

A tempót lazára vettem: 10 km 1:52 alatt (GPS alapján).

Összefoglalva: a csesztvei hegyek már síelhetők!

Hölgyeim és Uraim!
LÉCRE FEL!

(kedden dél körül jön valaki?...)

ipolyparti kezdés

(kovacsp, 2012.12.07 22:10)

Szombatra még csak hólapátolást és karózást ígértek a Springára, a Mikulás kupa után abba is belefolyok, de a verseny vasárnap lesz. (régebben tényleg szombaton volt)

Ma viszont megejtettem a szezon első csúszását, 4 óra előtt indultam el a Sétányon, napos, -3fok körüli időben. És hát rögtön éreztem, hogy a tavalyi két síelés nagyon rég volt, és azóta nem sok betont lapátoltam, a karjaimból nagyon hiányzott az erő.
Aztán a Vágóhídnál lementem az Ipoly-partra, pontosabban az erdősáv folyó felőli oldalán araszoltam el a hídig. A hó nem sok, de teljesen jó, a léc valamiért mégis lassú volt, szerintem benem volt a baj, mert nemcsak hogy bi-tri- és kvadricepszre nem gyúrtam, de mostanában a futás, bringa sem ment, szóval általános eltunyulás van leginkább, a tornatermi edzések ehhez kevesek. Így meg is elégedtem a híddal. és onnan visszafordultam, mire hazaértem, be is sötétedett. Kb. 7,3 km lett és kb. 70 perc, amit azért nagyon erős túlzás lenne sífutásnak titulálni, de hát biztos a rengeteg szint miatt voltam ilyen lassú :-)
Hétvégén esténként lehet, hogy próbálkozom még, ha a ciklórendezés után még lsze erőm, bár valami újabb havakat is ígértek.

!

(Balu, 2012.12.07 14:34)

Nem szombaton lesz a verseny?

Egyébként hétfőn is ráérek... ;O)

SZEZON - KÖSZÖNTŐ :o)

(Balu, 2012.12.05 18:59)

Sziasztok!


Ezzel a nyitó bejegyzéssel nem is annyira a sífutó szezont szeretném köszönteni, hanem inkább Titeket, Gyarmati Sífutókat! :O)

Nekem már bizsereg a lécem, de ezzel nem a bőr- és nemibeteg gondozóhoz kell menni, hanem sífutó pályára! ;O)

Sachticskán már 15 cm hó van!
http://www.skisachticky.sk/

Vasárnap meg kellene nézni !!! :O)

Ki tart velem ???

Re: SZEZON - KÖSZÖNTŐ :o)

(petike, 2012.12.06 07:43)

Eddig még én sem szabadultam rá a hóra, pedig már illene, és ez már alkalmas is rá!
Vasárnap viszont szinte biztos, hogy a Springán leszek, úgy tudom most lesz a ciklokrossz verseny, oszt' muszály segíteni :-)

Re: Re: SZEZON - KÖSZÖNTŐ :o)

(kovacsp, 2012.12.07 10:28)

basszus... muszály persze nincs, csak muszáj, majd ha arra kerül a sor, Kucseráné azzal kezdheti föld alatti pályafutását, hogy fordul egyet a sírjában...

Reggeli jeges

(kovacsg, 2012.02.22 19:52)

Ma ugyanoda mentünk ki, mint vasárnap. Csak most egész más kondíciók voltakm szikrázó napsütés és kb. -5 fok. A léc ment mint a veszedelem, sikerült is párszor eltaknyolni, egyszer pl. szó szerint pofára estem. Az Anna-hegy alatti úton végigmentek autóval, szóval ez még mindig elég jó, bár a napsütötte helyeken már néhol elég híja van a hónak, és van egy kb. 30 m-es abszolút hómentes szakasz is.

Re: Reggeli jeges

(kovacsg, 2012.02.22 19:54)

Pontosabban a hóhiányok nem az Anna-hegy alatti úton vannak, ott mindenütt folyamatos a hó (bár ma csak a völgyben lévő nagyobb rétig mentünk), a hiányok a völgy innenső oldalán vannak helyenként.

Az Anna-hegyen

(kovacsg, 2012.02.20 11:37)

Tegnap (vasárnap) ebéd előtt kimentünk ketten Andival. Az autót a galibai műút S kanyarjának tetejénél hagytuk, először lecsúsztunk a gáz- és villanyvezeték mellett Kincsem felé a kertekig. Onnét DK-re príma autónyomon lehetett haladni egy darabig, az elég zsír volt. A nyom egy idő után megszűnt, mentünk még egy kicsit az Ipolyszög-Szügy úton a kis S kanyarig, de ott be volt dőlve több fa is, így délre átvágtunk a Dézsa-patak árterén. A túloldalon az Anna-hegy északi oldalában volt hó bőven, viszonylag tapadós, de felefelé ez nem is volt baj. Felmentünk egészen a Kövecses tetejéig, majd ugyanezen úton vissza. Lefelé is tapadt valamennyit, de így legalább a legnagyobb lejtőkön is egész jól le bírtunk jönni. Ez így majdnem 9 km volt, és kb. 75 perc. Egynek jó volt. Amíg marad fagypont körül, ez használható nyom.

péntek esti frász

(kovacsp, 2012.02.20 08:33)

Csütörtökön nem volt elég lelkierőm nekivágni a síelésnek, pedig akkor talán még jó lett volna, bár kicsit sok volt a hó. Péntek este indultam el a sétányon, aztán a Vágóhídnál le a gátra, ill. a gát északi tövébe. Hát a sétány még egész jó volt, nem fogott a hó, de az Ipolyparton a fűzfasor tövében már nem csúszott a léc. Az elkerülő út kanyarjánál találtam előző napi vagy szerdai nyomokat, el is indultam rajta , de csak egy kevés tartást adott, viszont nem csúszott. A gát tövében araszolva azon morfondíroztam, hogy valaki biztos a gát tetején feketett villámgyors, bazijó nyomot, és meg balga módon itt küzdök. Elbirkóztam magam a műfüves pályáig, és ott felkaptattam a gátra, de hát ott sem volt nyom, még gyalogos sem. Így megpróbáltam visszacsúszni a gát tövébe azzal, hogy majd a saját nyomomon legalább könnyebb lesz hazafelé. Már a lecsúszás sem nagyon ment, a hazaút meg egészen lidérces volt. A léc úgy viselkedett, mintha mézgyantás rágógumival lett volna lekenve, mindenhez ragadt, tapadt. Ilyenkor legalább rövid időre szokott segíteni az, hogy megállva az egyik léc talpát végigcsúsztatom a másik felső élén, és viszont, most viszont az ilyen próbálkozások után jóformán el sem tudtam indulni, mert az alsó léc annyira leragadt. Az Opel szalotól inkább már szűz havon mentem, az sem volt rosszabb, mint a saját nyomom. Így a nagy síelésbeől még öt km sem lett, az időt meg szerencsére nem néztem, de a tempó expedíciós jellegű volt.

hahó

(kovacsp, 2012.02.10 08:54)

Ha hó csak ilyen tempóban fog esni, akkor a Drépa-Bgy túrára egyre kevesebb lesz az esélyünk...
Majd jövőre?

!!!

(Balu, 2012.02.08 20:34)

NE "Válasz"-KÉNT SZÓLJATOK HOZZÁ, MERT KEVÉSBÉ LÁTHATÓ ÁT (ALULRA RAKJA AZ ÚJ SZÖVEGET).

:O)

(Balu, 2012.02.08 20:32)

A hó most futásra alkalmasabb is, mint sítúrára. :o/
Talán a Spany Laz és Dacov még szóba jöhet.
Tegnap nyomtam 17km-t a Nyírjesben: a "régi pajták" mellett a 7-es tóig, ott 1 óra körözés (a legjobb sífutó-terep ott volt!), majd az 1-es tó mellet az arborétumig, fel a kerítés mellett a felső fenyvesekig és vissza a 7-eshez, majd haza.
A hó minősége - és az élvezeti érték - csak egy 2-es (az 5-ös skálán). :o/
Hazafelé a falevelek, gazok már felragadtak a lécre.
A mai olvadás sem nagyon használhatott neki...

(a "régi pajták"-on már csak mosolygok: a "fiataloknak" ez olyan, mint "az ásatlan kútnál" helymeghatározás...)

:O)

(Balu, 2012.02.07 07:01)

Bizony, a szombat már foglalt! ;O)
A 12-e viszont tökéletes lenne, de ahhoz tényleg kell még egy kis hó, hogy igazán élvezetes és léc-kímélő legyen a túra. Reménykedjünk!... ;O)
Én ma délelőtt fogok nyomni egy Nyírjes-kört, leellenőrzöm G.-ék nyomait.

Re: :O)

(kovacsp, 2012.02.08 09:03)

Este talán láttam is a nyomaidat, legalábbis egy nyomot láttam. A hosszú egyenes úton jött vissza a tavak felé, a tavakhoz (Ötös) vezető lejtőn találkoztam vele. Én csak futottam, azt viszont teliholdnál.

Az elő és Drépa-Bgy

(kovacsp, 2012.02.06 11:05)

No nekem is megvolt tegnap este az első.
Mivel most hétvégén dolgozgatnom kellett (és a kikapcsolódást elsősorban a szügyi-tavon elköltött korcsolyázások jelentették P-Szo-V összesen kb. 4,5 óra, mindenkinek melegen ajánlom!), így csak vasárnap este fél 8 felé tudtam elmenni síelni. Végig a sétányon, le a gátra, és azon el az öregek otthonáig, meg vissza.
Hát a hó meglepően kevés volt, már itt a sétányon is voltak hiányok, meg néhol a gát tetején is, és a fagyos altalaj sokszor "felszólt". meg a porhó miatt nem is tartott igazán a nyom. Kb 95 perc lett mire visszaértem a kb. 10.5 km-ről, de ebbe talán a délutáni korcsolyázás is bejátszott.
Első síelésnek azért jó volt.

A Drépa-Bgy dolog engem még mindig vonz, de ennél azért több hó kellene. Szerintem 15cm ilyen porhó már jó lenne. A 12.-e akár jó is lehet, a szombat biztosan nem, mert akkor Eszternek falmászó verseny van a művházban, abban lehet, hogy Balu is érintett.

Drépa-Bgy?

(kovacsg, 2012.02.05 23:42)

Egy éve erősen gondolkoztunk egy Drépa-Bgy túrán? A mostani nagy hidegek és a további várható havak nem csábítanak? Pl. február 12?

Az első

(kovacsg, 2012.02.05 19:46)

Na, ma megvolt a szezon első sífutása, kihasználva a tegnap esett, minőségre megfelelő (ahol nem éri nap, ott kitűnő), mennyiségre sajnos még elég kevés havat. Otthonról csatolva a Dohánypajták-Nyírjes-Ötös tó jege-Hetes tó jege útvonalon mentünk. Legjobb a tavakon volt, meg a Hetes-tó déli oldalán, ahol a fenyves leárnyékolja.
Még nem ártana még egyszer ennyi, hogy jó legyen. Sajnos az utakon a fagyott göröngyök, a nyírjesi üdülők között több helyütt a murva, az nem hangzott jól. És feltehetőleg nem igazán használt a léc talpának sem...

:O)

(Balu, 2012.01.31 22:33)

Azóta már volt egy erős olvadás + eső, emiatt nem garantálom, hogy még ideálisak a körülmények.
A hétvégén voltam a Börzsönyben, Nagy-Mánnától Magas-Taxig jó hó volt, néhol 40cm-es. Lejjebb meg szinte semmi.
Reménykedjünk egy kis havazásban! ;O)

Ami a hójelentésekből kimaradt...

(Balu, 2012.01.20 09:37)

Tegnap bátyókámékkal voltam a Dachov Lom-i sípályán: elvileg egy 5 km-es kezeletlen sífutópálya van ott, gyakorlatilag semmilyen jelölés nem segít a pálya megtalálásában. Szerencsémre azonban 1-2 nappal előttem valaki taposott egy a terület adottságaihoz képest kalandos (de könnyű!) nyomvonalat. A lejtő északias fekvésű, 500m körüli magasságú, pár napig még használható.
(maga a lesiklópálya viszont nem túl csábító...)

A hétvégén voltam a Spany Laz-on is, ott is kellemes túrákat lehet tenni, de hazafelé az egyik tanyáról megrohamozott egy kutya, úgyhogy az utolsó 1-2 km-t erőltetett sprintben nyomtam, sűrűn pillantgatva magam mögé.
Könnygáz-spray nélkül egyedül ne kószáljatok arra...


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Következő »