Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Üdvözlünk a honlap nyílt felhasználású információs felületén!

 

Ne kíméld a billentyűzetet!   ;O)  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kovacsp69@freemail.hu

(kovacsp, 2010.02.26 07:36)

Balázs!
Skalka-i hóviszonyok múlt szombaton:
http://marosffy.freeblog.hu/archives/2010/02/21/Pokol_es_menny_Szlovakiaban/

Búcs-út (?)

(Balu, 2010.02.25 21:46)

Ma a délutáni tavaszi kánikulában nehezen tudtam elhinni, hogy délelőtt még sífutottam a Nyírjesben, pedig így volt!... :O)
Petike mutatott egy utat Kincsem és Galiba között: jó kis hullámos, egyenes vonalvezetésű ösvény, amin a ma reggeli felderítő körutam folyamán megfelelő mennyiségű havat találtam.
Abszolút veszélytelen, ezért önhatalmúlag a "Kezdők Útja" névvel ruháztam fel.

http://www.gyarmatisifutok.eoldal.hu/fotoalbum/terkepek/palyak/original/20

A 830 m-es járható szakaszon 6 odavisszát nyomtam (kb 10 km) másfél óra alatt, de ezzel majdnem ki is nyírtam a pályát: a végén már igen vizes latyakban csúsztam, a cipőmben szörcsögött a zokni.
Holnap talán még járható lesz (főleg délelőtt), de egy két helyen már lyukas volt, ott egy kis 10-körmös pályarenoválásra szükség lehet.

A hétvégén vasárnap valahova nagyon elvágyódok, holnap fundáljuk ki bátyókámmal, merre lesz az útirány: Ő unokaöcsémmel snowboard-ozik, én meg lekoccolok valamelyik sífutó pályára.
Akit érdekel a program, hívjon fel! :O)

hajrá!

(kovacsp, 2010.02.25 10:54)

Hajrá Eszter, Viktor!
Szerintem sem off, hiszen valószínűleg a "gyarmatisífutók" közül mindannyian futunk és bringázunk is valamennyit.
Sajnos én most kihagyom, mert bár a sífutás már megyeget valahogy, de a tegnep esti 5km-es kocogásomat(?) (7'/km) még most is nyögöm, biciklin meg ezer éve nem ültem.
De drukkolunk nektek!
p
Ja, tegnap bár sötérben futottam a gáton, de az azért látszott, hogy az egy héttel ezelőtti síelésem helyszínén már csak vizisízni lehetne. Még csak kicsit, de árad.

:O)

(Balu, 2010.02.24 12:03)

Szia, Viktor!
Szerintem ez a hír egy kicsit sem OFF, hiszen sífutási lehetőségről írtál. :O)
Vasárnap reggel 8-ig dolgozok (legalábbis most úgy tűnik), ezért én csak később tudnék indulni.
Vagy később megyek, vagy kihagyom.
(úgyis csak a verseny után merészkednék a pályára...)

Akárhogy is lesz, sok sikert! :O)

bikerv@freemail.hu

(bikerv, 2010.02.23 10:57)

Sziasztok!

Kicsit OFF :) most vasárnap 02.28-án Téli Triatlon Verseny lesz Kraliky-n (Besztercebánya mellett)
Tavaly részt vettünk rajta és nagyon jó kis karbantartott sífutópályályuk van. A verseny 11 kor kezdődik , van open kategória 3km futás 6km MTB-6km sífutás távval 6 Euro nev díjjal, egyébként előtte és utánna remekul ki lehet használni a frissen Ratrakolt sífutópályát A Futás a sífutópálya mellett megy havon, a bicót a pályához bevezető havas műúton szokták rendezni, de a hó miatt a széles gumi nem árt. Mi Eszterrel megyünk a versenyre. bővebb info szlovákul a www.triathlon.sk oldalon

üdv

Viktor

Melléklet

(Balu, 2010.02.22 14:24)

Ja, csak hogy tudjátok: az egy tömegsport-népszerűsítő honlap: www.vandor69.eoldal.hu
(így talán egyszerűbb a döntés...) :O)

Nem-e lehetne-e...?

(Balu, 2010.02.22 14:21)

Üdv!
Tisztelt Evri-Bodri!
(De főleg E-svan és Petike!)
Hozzájárultok, hogy a honlapomon a sífutással kapcsolatos bejegyzéshez mellékeljek 1-2 fotót az itt találhatóak közül?
(természetesen nevek feltüntetése nélkül)

Tour de Peti (kistúra)

(Balu, 2010.02.21 21:28)

Petike T-túráját itt követheted nyomon:
http://www.gyarmatisifutok.eoldal.hu/archiv/ifile/19.jpg

T on line

(kovacsp, 2010.02.21 19:04)

Szombaton csak gyalog merészkedtünk a Lipinyére, úgy sem volt nagy élmény, annyira vizes a hó, főleg az alja.
A szombat esti hószerű dologtól sem vártam túl sokat, de ma reggel ropogott a lábam alatt, így mégiscsak elmentem síelni.
A kocsit Galibán az elágazónál tettem le, és a szemközti szántón síeltem a patakig. Kicsit küzdős volt a még mindig mély hóban, meg fél 11-kor már olvdat is, sütött a nap. (Ez volt a T "függőleges" szára.) Az Anna-hegy lábánál Dny-ra indulam az ösvényen, felfelé. Itt is van még 15 cm hó, és az árnyékos oldalban egész jó kemény. Mikor Dk felé fordult az ösvény, már vizesebb lett a hó, mert ide jobban besüt a nap. Ahol máskor is szoktam, a Kövecses-hegy lábánál, a párhuzamos horhos felső végénél fordultam vissza, lefelé már gyorsabb volt.(Ez a T egyik vízszintes szára). Visszacsúsztam a patakig, aztán mentem tovább Ék felé. Volt egy felfelé, meg egy meredekebb lefelé, aztén egy kis sík, és elértem a patakvölgyi kis tisztásig. Ott mindig elég zsombékos-vakondtúrásos szokott lenni a talaj, így nem is akartam tovább menni, ennyi is elég volt a nyomfektetésből, visszafordultam. (Ezzel meglett a T másik vízszintes szára is). A két vízszintes szárat oda-vissza 26 perc alatt tettem meg az első körben, ez kb. 2400 m volt.
Ha már ennyi nyomot fektettem, akkor további "köröket" mentem rajta, és mivel dimbes-dombos, kanyargós útvonal, így távolról sem volt unalmas.
Az időm javulgatott, 21, 18, 19 perceket mentem, aztán az utolsónál belehúztam, felfelé is igyekeztem jobban nyomni, és 17 percre sikerült letornászni. Még terveztem egy levezető kanyart is, de az 5. után konstatáltam, hogy a cipő kikezdte a lábam, így inkább visszasíeltem Galibára. Ez már fél egy felé volt, a szántón már nagyon fogott a hó, meg persze fáradt is voltam már.
Végül 13,3km lett 320 szinttel, kb. 2 óra alatt.
Ha valaki hidegebb időben ki tud menni oda (reggel), csak ajánlani tudom.
Délután meg a Nyírjesben sétáltunk, a tavak környékén, és néhol még ott is egészen jó havak vannak, talán a régi nagy irtásban (a tavaktól délre) lehetne leginkább.

Hopp! :O)

(Balu, 2010.02.20 19:18)

Hopp, ezt benéztem... ;O)

Nekem még legalább 1 hét lábadozás van hátra. Hogy az igazat megvalljam, nem sokkal vagyok jobban, mint egy héttel ezelőtt... :O/

A görkori 26-ba fájt, + 5 volt a térd-, könyök és csoklóvédő szett.
Az Auchan-ban és a Decathlon-ban vannak olcsóbbak is (10 körül), mindegyiket fel is próbáltam, de borzasztó kényelmetlenek voltak.
Ha az ember abban gondolkozil, hogy egy görkorit Nordic Blading-re vagy csak 1-2 órás korizgatásra használ, már megéri a drágább, de kényelmes korit választani. Így néhány láb-kisebesedés után nem a szekrény mélyén fog porosodni a "görcipő".
Persze ha valakinek kényelmes az olcsóbb, az szerencsésebb lehet, bár a "noname" márkáknál akadhatnak gondok: nem az ideális vonalban, szögben van a görgősor, nem szabványos tengelyekkel szerelt, nem ott puha vagy kemény a cipőrész, ahol kell...

Megőrülök a semmittevésben... :O/

Anna-bál

(kovacsp, 2010.02.20 13:16)

No nem. A Normafánál Anna-rét van, Galibapuszta és Csesztve között meg az Anna-hegy. Az északi lábánál sokáig meg szokott maradni a hó, de hogy ennyi eső után is használható-e, azt még nem tudom. Még vívódom, hogy érdemes-e megnézni.
A kori mennyibe került?
Ja, és jobbulj tovább!

......

(Balu, 2010.02.19 13:09)

Anna-hegy, a Normafán?
A meleg idő miatt inkább a magasabb régiókat ajánlanám: Galyát vagy az Alacsony-Tátra déli oldalát. Távolságra kb. ugyanannyi...
Nekem még egy hét kiesik. Legalább... :O(
Viszont a sífutás-jellegű mozgást nem szüneteltetem be a nyáron: van egy Nordic Blading nevezetű sport, aminek lényege, hogy a soros görkorizást ötvözték a sífutás bot-technikájával.
Tegnap vettem egy közép-kategóriás, nagyon kényelmes K2 EXO görkorit ( + komplett protektor-készletet!) és a 140-es botomat is lecseréltem megfelelő hosszúságúra (155cm).
Petike, a napokban visszajuttatom Hozzád a kölcsön-botokat! :O)

Menjetek, menjetek sífutni!
(nekem marad az Olimpia bámulása...)

Ipoly-part

(kovacsp, 2010.02.18 14:09)

Tegnap este megint lementem az Ipoly-partra, most is a sima talpú léccel. A ház előtt a sétány még nagyon csúszott, de az Ipoly-parton már nem annyira, meg most a nyom sem tartott olyan jól. Viszont most a hídon túl is elmentem. Ott már nem voltak sínyomok, viszont megtaláltam a motoros szán nyomát. Az jó régi volt, de még mindig jobb, mint a szűz hó, mert elég tömör. Sajnos nem volt túl nyugodt a vonalvezetése, meg kvad és autónyomok is szabdalták, így nem volt nagy élmény. Azt hittem, a kórházi gátelágazástól majd még megy tovább a nyom a Három-domb (Őrhalom) felé, de ennél puhányabb volt a sofőr, onnantól már csak szűz hó volt, így visszafordultam.
Vasárnap azért jobb volt, de még most is lehet síelni.
Én péntek du., vasárnap de. vagy szombaton valamikor mennék ki valahova (Csesztve vagy Anna-hegy), akar valaki csatlakozni?

jobbulást!

(kovacsp, 2010.02.16 21:49)

Jobbulást, ha valami túlélési tippre lenne szükséged, hívj!

:O/

(Balu, 2010.02.15 13:34)

Vettem a buzdítást, de sajnos élet-halál-harcot vívok a bacikkal...
Semmit sem javultam, sőt!
Holnap megint doki, újabb vegyi bomba a szervezetbe.
Mire felépülök, az a kis hó is elmegy!

Szlovákiában van minden reményem...

lányok nyomában...

(kovacsp, 2010.02.15 10:38)

Azt gondolná az ember, hogy ezen a havon nem is érdemes, főleg napközben, mikor meleg van. Tegnap délután mégis nekiindultunk Lacival, kellemes +4fok, vizes hó, stb.
A teljesen sima talpú lécemet vettem elő, mondván hogy arra talán kevesebb vizes hó fog feltapadni.
Aztán már a sétányon jött a meglepetés: az utoljára kb. 10 napja járt nyomomban meglepően jól csúszott a léc (nekem néha hátrafelé is), a nyom is jól tartott.
Erededetileg nem fűztem túl nagy reményeket a hóhoz, úgy gondoltam, hogy ha tűrhető a hó, akkor akár a vágóhídig is elcsoszogunk.
Ez megtörtént, sőt a gátra is lementünk. A hó vizes, de nagy, 15 cm még megvan. Sajnos a gát tetején sejlő hajdani nyomot jól összemászkálták, így a másfél cipő szélességű gyalognyomban evickéltünk. Mozgásunk a gerendagyakorlatokon látottakhoz hasonlított, de legalább csúszott.
Aztán az Opel szalon mögött az erdősáv Ipoly felőli oldalán rendes sínyom látszott. Gyanítom, hogy ez az lehetett amiről Eszti írt 5.-én, hogy Szabinával erre jártak.
Valójában két nyompár is volt, egy kevésbé kijárt az erdősáv mellett, meg egy jobban kijárt 2m-rel odébb. Látszott rajta, hogy már rég, az esők előtt használták, de jól vezetett, és még Laci pikkelyes lécének is elég jól csúszott. Mentünk is tovább a híd felé. A "magaspartnál" Laci megállt csipkézni, én meg még elcsúsztam a hídig, aztán vissza.
Visszafelé a saját nyomom olyan nagyon jó volt, hogy bátran nevezhetem ezt a tél legjobban sikerült síelésének. Jól tartó, jól csúszó nyom, saját értékrendem szerint tökéletesen kivitelezhető sígófutó mozgás. Hamar hozzászoktam ahhoz is, hogy a léc hátrafelé is akarna csúszni, ezt síkon elég jól ki lehet védeni némi ügyeskedéssel, és ez tulajdonképpen az elrugaszkodás technikáját is javítja (szerintem).
Szóval lányok, nagyon szépen köszönjük a príma nyomot!
5 felé értünk haza, akkor még elég jól látni, meg a város szélén a fényszennyezés miatta még akár sötétben is lehet boldogulni a havon.

A tanulság:
Tudom én azt, hogy a vizes hó nem mindig tapad, csak mindig elfelejtem. Valójában a meleg, vizesebb FRISS hó az ami nagyon tapad (ld. Pista bácsi múlt vasárnapi szenvedése), a csak vizes nem mindig.
Öreg, vizes havon is lehet jót síelni.
Még azt kellene kipróbálni, hogy hajnalban, mikor fagyott a nyom, akkor hogyan csúszik. Szerintem nagyon, de azt derítsétek fel ti!

Tehát: príma nyom van az Ipoly-parton az Opel-szalon és a híd között az erdősáv mögött!

Szinkron...

(Balu, 2010.02.13 09:16)

Engem ágyba döntött valami kórság, úgyhohy egy hét üzemszünet... :O(
Akinek szabad a hétvégéje, Galyán TALÁN jobb a hó és TALÁN még taposott nyomok is lehetnek...

http://www.galyateto.info/idojaras.php

Esetleg még Szlovákia is jó alternatíva lehet:

http://www.holidayinfo.sk/hu-hu/winter/cross-country/

Petikének (és a hasonló gondokkal küszködőknek) JOBBULÁST! :O)

Üdv!

le, le, én rabja ....

(kovacsp, 2010.02.11 13:00)

Én még éppen lábalok egy masszív náthában. Hogy még befelé-e, vagy már kifelé belőle, az még nem látszik, így hétvégéig aligha...

Fel, fel, Ti rabjai a sínek...!

(Balu, 2010.02.11 09:14)

A koponyeg.hu előrejelzései szerint a napi hőmérsékletek az elkövetkezendő időkbe +1 és +4°között várhatók, éjszaka 0 és -8°várható.
Tehát vagy fejlámpás későéjjeli vagy korahajnali menetekre kell készülnünk, vagy fel kell menni a hegyekbe: Galyatetőn kb 4°-kal van hidegebb...

Nyírjes...

(Balu, 2010.02.09 16:05)

Pistabácsi útját itt kísérhetitek nyomon:

http://www.gyarmatisifutok.eoldal.hu/fotoalbum/terkepek/palyak/original/18


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Következő »